Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere

de housy in Dulciuri, 14 Oct 2010 | 9057 vizualizari

 

cu parere de rau..am uitat sa fac poze cand erau clatitele gata.....erau prea apetisante, n-am putut rezista tentatiei......si-am ratat momentul. poate data viitoare ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana faina
  • 2 linguri de miere
  • o lingurita scortisoara
  • 15 stafide
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2  plic praf de copt
  • 1/2 plic amoniu pt prajituri
  • un praf de sare
  • apa minerala 500 ml....poate nitel mai mult
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere:

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala

- dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara cocoloase, se adauga stafidele si se amesteca doar cu lingura, pentru a nu le zdrobi

- se lasa putin la odihna, vreo 15 minute cel putin

- se fac clatitele intr-o tigaie incinsa, pe care o ungeti la fiecare 2 clatite cu putin ulei

- clatitele se umplu cu gem de prune (sau orice aveti sau va place)

                                                         Sunt topita dupa clatite, oricum ar fi ele !

TIPS-URI

1

- de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rocsi 1

15.10.2010, 10:58

imi plac clatitele de post

nadina73 1

16.10.2010, 02:14

super bune de post si eu fac sant grozave5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide